Eilandje

nieuws

Start werken Napelsstraat

Vanaf maandag 24 april start de heraanleg van de Napelsstraat, het gedeelte tussen de August Michielsstraat en de Indiëstraat. De riolering en de weg worden er vernieuwd. Het einde van de werken is voorzien in oktober 2017.

lees meer

Start werken wijkplein Cadix op maandag 7 november

Op maandag 7 starten de werken aan het nieuwe wijkplein en de Napelsstraat. De werken worden uitgevoerd in 2 fasen: eerst start de aanleg van het nieuwe wijkplein (+/- 90 werkdagen, einde voorzien in het voorjaar 2017…), aansluitend volgt de heraanleg van de Napelsstraat (+/- 80 werkdagen, einde..

lees meer

Heraanleg Kattendijkdok Oostkaai - August Michielsstraat

De werken in de August Michielsstraat voor AG Vespa zijn afgerond. Op woensdag 25 mei 2016 wordt de weg terug opengesteld voor alle verkeer. Ook de werken in de Napelsstraat tussen Londenstraat & August Michielsstraat zijn afgerond. De weg is opnieuw toegankelijk vanaf woensdag 8 juni.

lees meer

Hardenvoortviaduct krijgt busbaan

Het Hardenvoortviaduct, tussen de Noorderlaan en de Leien, krijgt vanaf 22 januari een aparte busbaan. De herinrichting van het viaduct gaat aanstaande maandag, 11 januari, van start. In elke rijrichting wordt er dan één rijstrook afgesloten.

lees meer

Vrachtwagenparking Kempisch Dok verhuist naar Noorderlaan

Vanaf 1 december 2015 wordt de vrachtwagenparking aan de Kempenstraat gesloten. De parking wordt omgebouwd tot werfzone en Stad Antwerpen zal een nieuwe bestemming geven aan dit gebied. Het Havenbedrijf heeft een nieuwe parking ingericht ter hoogte van het vormingsstation Antwerpen-Noord.

lees meer

Aannemer en start werken Noorderlijn gekend

De volgende stap in het ambitieuze project Noorderlijn is gezet. Vandaag wordt het contract met TramContractors NV ondertekend. In maart 2016 starten de eerste werken op de Frankrijklei en de Noorderlaan.

lees meer

Kattendijkdok Oostkaai: start aanleg rijweg

Na de aanleg van de tijdelijke rijweg kan de echte heraanleg van de Kattendijkdok Oostkaai van start gaan. Deze fase zal ongeveer 6 maanden in beslag nemen. Vanaf 16 november 2015 rijdt het autoverkeer over de tijdelijke rijweg. De woningen en bedrijven blijven ook in deze fase steeds bereikbaar.

lees meer

Start werken Sloepenweg / Sluisstraat

Op donderdag 15 oktober start het gemeentelijk havenbedrijf met het rechttrekken van de Sloepenweg tussen de Kattendijkbrug en de Mosselstraat. Er is tijdens de werken geen hinder voor het verkeer.

lees meer

Infomoment start werken Cadix

Op woensdag 1 april 2015 organiseert de stad een infomoment over de werken die dit jaar starten in en rond Cadix. Zoals de aanleg van de Kattendijkdok-Oostkaai, de eerste werken voor de Noorderlijn, de renovatie van de Mexicobruggen en inrichting van de kades van het Kattendijkdok.

lees meer

Nutswerken in februari

Napelsstraat en Kattendijkdok Oostkaai. Ook de aanleg van de leidingen langsheen de huiszijde (oost) van de Kattendijkdok Oostkaai, vanaf de Madrasstraat richting Londenstraat, gaat dan van start. Onder de Mexicobruggen voert de aannemer twee boringen uit.

lees meer

Openbaar onderzoek gestart

Het openbaar onderzoek voor het bouwdossier Noorderlijn start op vrijdag 1 augustus 2014 en loopt tot en met maandag 29 september 2014. Iedereen kan tijdens deze periode de plannen inkijken en hierop reageren.

lees meer