Eilandje

Waar werken we nu

Kattendijkdok Oostkaai

De heraanleg van de Kattendijkdok Oostkaai en de aanpalende straten is bijna afgerond. Vanaf eind november 2016 zal  het doorgaand verkeer in de Kattendijkdok Oostkaai over de nieuwe rijbaan kunnen rijden. Eind 2016 wordt er nog gewerkt aan de aansluiting naar de Londenstraat. Na de restauratie van de Mexicobruggen zal de heraanleg gebeuren vanaf de Madrasstraat tot aan de Mexicobruggen.

Klik hier voor de gedetailleerde omleidingen.

Wijkplein Cadix

Begin november 2016 start de aanleg van het Wijkplein Cadix en de heraanleg van de Napelsstraat. Deze werken zullen in twee fasen uitgevoerd worden. Fase 1 betreft de heraanleg van de voormalige douaneparking en Cadixstraat. Fase 2 betreft de heraanleg van de Napelsstraat, voorzien in het voorjaar 2017.

Klik hier voor de gedetailleerde omleidingen.

Cadix Noord

Oktober 2016 start het Havenbedrijf met de vernieuwing van de zuidkade aan het Houtdok en de oostelijk kop van het Kempisch Dok. Aansluitend aan deze werken zal het openbaar domein aangelegd worden in de zone tussen de Madrasstraat en Houtdok zuidkaai. In de laatste fase van deze werken zal de Madrasstraat definitief aangelegd worden.

Aansluitende werken

In de omgeving van het Eilandje zijn er naast de werken in de Cadixwijk nog een aantal grote werken bezig of in voorbereiding die een invloed hebben op de doorstroming van het verkeer naar en van het Eilandje.

Klik hier voor een overzicht van de aansluitende werken en hun hinder.