Eilandje

Cadixwijk - Wijkplein Cadix

Centraal in de wijk

Het wijkplein Cadix krijgt een centrale ligging in de wijk. Het komt grotendeels te liggen op de parking van het voormalige douanegebouw. Het plein zal van de napelsstraat tot aan de dokrand van het kattendijkdok lopen, en wordt hiermee  anderhalve keer zo groot als de groenplaats! Het wijkplein ligt langs weerszijden van de Kattendijkdok-Oostkaai, waarover ook een tram komt te rijden.

Door het plein door  te trekken tot aan de dokrand - waar ook een ponton wordt voorzien - maakt de stad ook echt de link tussen de wijk  en het water. In dialoog met de bewoners zijn de plannen voor het plein tot stand gekomen. Het plein wordt een echte ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners worden: een natuurlijk park-plein waarin bomen en open plekken mekaar afwisselen. Rondom het plein komen er buurtwinkels en horecazaken.

Het ondertussen afgebroken douanegebouw heeft plaats gemaakt voor een nieuw gebouw waar verschillende bestemmingen een plaats hebben gevonden. Er zijn vier hoekgebouwen met woongelegenheden. Op het gelijkvloers komen kantoren, een rust en verzorgingshuis en een supermarkt op maat van de buurt en de omliggende straten.

De realisatie van het wijkplein is voorzien in twee delen. Eind 2016 wordt het oostelijke deel aangelegd, inclusief de heraanleg van de Napelsstraat. Afhankelijk van de ontwikkeling van de nieuwe gebouwen aan de dokrand, is de realisatie van het westelijke deel van het wijkplein voorzien vanaf 2021.

Bekijk het plan

Meer informatie over het plein

Meer informatie over het plein kan u terugvinden op de website van AG VESPA.